upravljanje investicijama

RIZIK I INVESTICIJE

delicsladjana | 11 Novembar, 2009 21:53

Imajući u vidu da je budućnost neizvesna, svakako da ćemo, kada se odlučimo za određenu investiciju, analizirati rizik, tj. sve faktore koji bi mogli da ugroze realizaciju naše investicije i njen dalji uspeh.Osnovno čime se bavimo kada odlučimo da investiramo je da pronađemo sposobnu osobu koja će znati da proceni rizik naše investicije, kod nas ta oblast i nije tako razvijena tj. svi mi možemo da konstatujemo da postoji rizik i da ga deskriptivno opišemo ali postoje profesori na FTN-u na Odseku za industrijsko inženjerstvo i menadžment koji se bave problematikom  procene rizika i kvantitativno  i svojim studentima prenose to znanje kako teorijski tako i kroz primere, koristeći metode za to.

O stepenu rizika ulaganja u odredjenu kategoriju, investitor sam donosi odluku o tome u koju od kategorija ulaže sredstva. Veći rizici daju  mogućnost i većeg prinosa-zarade za kraći vremenski period, dok manje rizičn kategorija daje manji prinos a za duži vremenski period ulaganja. Svakako, moguće kombinacije preporučenog perioda ulaganja i rizičnosti samog ulaganja mogu biti kombinovane u odredjenim kategorijama.

Komentari

Re: RIZIK I INVESTICIJE

jelena86 | 19/11/2009, 08:10

Sto vise ulazes vise rizikujes, ali vise i dobijas.

Re: RIZIK I INVESTICIJE

natasa86 | 19/11/2009, 10:41

Slazem se - Veci prinos na investicije,nosi veci rizik i obrnuto...

rizik

sekulic | 24/11/2009, 19:54

Kako vi to lepo zakljucujete...
Ko reskira,profitira,sem ako nisi Miskovic,on profitira svakako.

Re: RIZIK I INVESTICIJE

matijans1 | 25/11/2009, 13:32

zanimljivo.. mogla bi u nekom od sledećih postova da analiziraš ovu problematiku podrobnije

Re: RIZIK I INVESTICIJE

sandrap | 30/11/2009, 16:10

lepo sklopljeno...

FED

http://financije.canalblog.com/ | 20/08/2014, 16:18

Nakon par godina razmaka od početka svjetske ekonomske krize može se dati pozitivna ocjenu FED-u za tadašnje odluke koje su znatno pomogle i ubrzale oporavak Američke privrede. Ali iza svih tih priča stoji nešto više. FED je u privatnim rukama i upravlja zemljom kako on to želi. Ne vjerujete? Posjetite moj blog i nađite konkretne dokaze.

Re: RIZIK I INVESTICIJE

Investitor | 20/03/2018, 13:41

Nije stvar u tome koliko investiraš, nego na koji način. Ja nastojim nešto zaraditi na Forexu. U početku je bila katastrofa. Onda sam shvatio: koristim preveliku financijsku polugu. To se pretvara u kockanje, a ne u investiranje. Da mi neko ponudi sigurnih 10% godišnje odmah bih pristao, ali kada uđeš u igru počinješ razmišljati o 50%, pa 100%. Greška! Deset posto kod trgovine valuta nije nikakav problem, uz gotovo potpunu sigurnost. U svakom slučaju primetite reč "gotovo".

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.co.yu - Design by BalearWeb